En een conflict is zeker geen verloren energie. Integendeel, conflicten kunnen de lucht klaren en daardoor gaat de energie weer stromen. Het is dan wel nodig dat je het conflict op tijd aanpakt en in actie komt. En soms kun je daarbij wel wat ondersteuning gebruiken. Want, je komt er zelf niet uit of je komt er samen niet uit en je merkt dat je in dezelfde cirkel blijft ronddraaien. Bij conflicten in werksituaties bied ik graag deze ondersteuning. Dat kan op verschillende manieren.

  1. Persoonlijke begeleiding bij het anders leren omgaan met conflicten. Je wilt weten hoe het toch komt dat je op de een of andere manier steeds vastloopt met jezelf, met collega’s en/of leidinggevenden en leren hoe dat anders te doen. Je wilt je eigen blokkerende ronddraaicirkels doorbreken.
  2. Gespreksbegeleiding bij een meningsverschil dat dreigt te escaleren. Er is behoefte aan een neutrale gespreksleider om een stap verder te komen en niet in het moeras van tegenstellingen en standpunten rond te blijven draaien en te verdrinken.
  3. (register) Mediation bij een conflict waar je ondanks diverse pogingen niet uit bent gekomen. Het conflict kost veel energie, tijd en berokkent zowel persoonlijke als economische schade. Beide partijen hebben wel de intentie om eruit te komen doch zitten vast.

Zelf zie ik conflicten als een signaal dat er iets belangrijks op het spel staat. En daarmee is het een kans om verder te komen. Als dat lukt, is dat enorm inspirerend.

Ben je geïnteresseerd dan ben ik te bereiken via wilma.bakker@sorce.nl of 06-20038027

NB: Bij afspraken – online of fysiek – worden de RIVM richtlijnen gevolgd.